menu

Fyll opp med friske krydderurter

Hos Mester Grønn får du nå flotte italienske krydderurter. De er kraftige, velduftende og velsmakende.

Urter_MG_sommer_095_s-255x380

Ideelle vekstforhold i Italia

Middelhavet sørger for et stabilt og mildt klima hele året, noe som gir ideelle vekstforhold for blant annet krydder. Våre krydderurter er dyrket ute på friland hos familiedrevne gartnerier som kombinerer familietradisjoner med moderne produksjon. Dette gjør krydderplantene ekstra kraftige og smaksrike. 

MG-urter-som-15-299-s-255x380

Krydderurter holder seg lengre og friskere i grow in selvvanningspotte.

Mer holdbare enn urter fra matbutikken

Mange sliter med å holde urter kjøpt i matbutikken i live så lenge som de ønsker. Generelt kan en driste seg til å si at urter fra matbutikken er produsert med tanke på konsum, de er en ferskvare man må bruke raskt. De er ikke produsert med tanke på at de skal holde lenge. Det er en utfordring å holde dem i live over lang tid. Årsaken til at de fort klapper sammen er en kombinasjon av en hurtig produksjonstid som gjør planten svakere, og lite plass til rotsystemet i pottene.

De italienske krydderurtene vi har i butikkene våre nå har et kraftigere rotsystem. Det gjør de mer robuste og holder seg lenger utover sommeren så lenge de får nok vann. De trives best ute om sommeren, men vent med å plante de ute til du er sikker på at det er plussgrader gjennom hele natten.

Krydder-ute-21-s-255x380

Oregano, salvie og timian gir en smak av Italia.

Sett krydderurtene i grow-in selvvanningspotte

Generelt er urter sarte vekster, som trenger jevn tilgang på passe mye vann. Derfor er Grow-in selvvanningspotte helt optimalt for urter. Potten sørger for at urtene får jevn tilførsel av vann.

Forfatter: Linda Øvstehage